Близо 5700 проверки в рамките на 3 дни извършиха инспектори

...
Близо 5700 проверки в рамките на 3 дни извършиха инспектори
Коментари Харесай

Горските инспектори съставиха 86 акта след извършени 5700 проверки за изминалите три дни

Близо 5700 инспекции в границите на 3 дни направиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите. Инспекциите са осъществени в интервала от 10-и май до 12- и май в това число, като резултат от контрола са формирани 86 акта и 32 констативни протокола , оповестяват от пресцентъра на МЗХГ.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са направили общо 2 352 инспекции, като през надзор са минали 1021 обекти за рандеман на дървесина, 949 транспортни средства, 117 ловци и на 265 други физически лица. Съставени са 18 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 31,50 пространствени кубически метра дърва.

През последните 3 дни 113 екипа горски инспектори при Регионалните дирекции по горите са направили над 3330 инспекции. Проверени са близо 340 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, над 500 обекти за рандеман на дървесина, 1520 транспортни средства, транспортиращи дървесина, повече от 970 ловци, рибари и физически лица. Съставени са общо 32 констативни протокола и 68 акта за открити нарушавания по Закона за горите. Задържани са над 50 кубика дърва за огрев, едно моторно транспортно средство, каруца и моторен трион.

Служители на РДГ Благоевград са направили инспекция по сигнал за противозаконен рандеман на подземни благосъстояния /скално-облицовъчни материали/ в землището на с. Плетена, община Сатовча. Установено е, че с багери са осъществени изкопни действия в държавна горска територия, стопанисвана от Търговско предприятие " ДЛС Дикчан ". При съставянето на акта, нарушителят е нападнал чиновниците на РДГ Благоевград. Работата по случая продължава, като за откритото нарушаване и осъщественото посягане над чиновниците, следва да бъде известена прокуратурата.

Осуетени са няколко опита за противозаконен рандеман на дървесина.

В землището на с. Братушково, община Сливница чиновници на РДГ София са открили, че компания прави рандеман и експедиране на дървесина в частна горска територия от дървесен тип, който не е позволен. На юридическото лице е формиран акт за нарушаване.

Пир различен случай ш региона на гр. Попово е осъществена инспекция на товарно моторно транспортно средство, транспортиращо 50 кубика дърва за огрев от дървесен тип черен бор. Водачът на транспортното средство е показал на проверяващите превозен билет за превозване на дървесина от дървесен тип акация и според който дървесината следва да е добита от горска територия - благосъстоятелност на община Две могили, област Русе, в землището на с. Кацелово. За откритото нарушаване на горското законодателство чиновниците на РДГ Шумен са съставили констативен протокол.
 МЗХГ сформира 71 акта за нарушаване на Закона за горите от началото на месеца
МЗХГ сформира 71 акта за нарушаване на Закона за горите от началото на месеца

Държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите направиха над 4100 инспекции в последните 4 дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР