Близо 560 000 здравни сертификата може да бъдат деактивирани във

...
Близо 560 000 здравни сертификата може да бъдат деактивирани във
Коментари Харесай

Над 560 000 сертификата може да бъдат деактивирани във Франция

Близо 560 000 здравни документа може да бъдат деактивирани във Франция с влизането в действие на новите правила за бустерните дози, заяви здравното министерство. От 15 януари пълнолетните лица, получили втората си доза преди повече от седем месеца, би трябвало да имат сложена и бустерна доза, с цел да останат в действие здравните им документи.

Франция стартира въвеждането на цифрови здравни паспорти през лятото. В тях се записват данни за имунизацията или възобновяване след прекаран ковид и се изискват за допускане в заведения за хранене, кафенета, културни и други обекти. В средата на предишния месец държавното управление стартира да стяга разпоредбите за бустерните дози, като навършилите 65-годишна възраст трябваше да демонстрират документ за сложена бустерна доза.

Броят на случаите на заразяване във Франция набъбна внезапно в резултат на мощно заразния вид Омикрон, който към този момент се следи при две трети от проучените случаи. Последните данни бяха за 329 000 новозаразени за един ден. Темпото на заразяване доближи 2829 души на 100 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР