Близо 5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и

...
Близо 5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и
Коментари Харесай

5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и Станке Лисичково

Близо 5100 ваксини са сложени на граничните пунктове " Златарево " и " Станке Лисичково ", оповестиха от компанията, провела имунизацията на границата с Република Северна Македония.

Двата имунизационни центъра на границата са били отворени през май по самодейност на притежателя на компанията доктор Милен Врабевски и към този момент са закрити.

Две са имунизациите против COVID-19, с които се е правила имунизацията - Pfizer, посочена като най-желана от жителите, и Johnson & Johnson.

От опцията за слагане на ваксина в граничните центрове са се възползвали български и македонски жители с непрекъснато и краткотрайно българско поданство, измежду които и длъжностни лица - екипи на детски градини, служители на реда, пожарникари и други.

От компанията показват, че нуждата от двата центъра за имунизация е пристигнала откакто дълго време жителите, живеещи на територията на районен съд Македония, не са имали достъп до най-популярните и мечтани ваксини против вируса.

" Има над 120 000 жители с български паспорт в Република Северна Македония, ние бяхме длъжни да помислим за тези хора там. Имаме непрекъснато и краткотрайно пребиваващи, чиито фамилии и родове са свързани с България. Ние би трябвало да следваме образеца на Европейския съюз за интеграция на Западните Балкани, което включва помощ и грижа при предварителната защита от пандемията там, където можем да сме потребни на нашите съседи ", разяснява доктор Милен Врабевски, представен в прессъобщението.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР