Близо 5000 души са посетили за месец март обновеният и

...
Близо 5000 души са посетили за месец март обновеният и
Коментари Харесай

Близо 5000 души са посетили за месец март обновеният Планетариум в Смолян

Близо 5000 души са посетили за месец март обновеният и осъвременен Планетариум в Смолян след откриването му на 29 февруари т.г. Прожекцията са гледали 2218 деца, 2258 възрастни и 13 чужденци.

Отделно 2404 смолянски възпитаници все още са посетили гратис звездната институция по самодейност на Община Смолян. Всички учебни заведения и детски градини в регионалния град и околните обитаеми места по график посещават звездните спектакли без да купуват билети.

От през днешния ден към екипа на Планетариума е назначен на цялостен щат още един физик.

От 1 април се излъчва и новият звезден театър „ Две дребни късчета стъкло - невероятният телескоп “. Той наблюдава двама студенти, до момента в който поддържат връзка с жена астроном на локално звездно празненство. По пътя учениците научават историята на телескопа от модификациите на Галилео до детски далекоглед – благодарение на две дребни части стъкло, чак до изстрелването на галактическия телескоп Хъбъл на NASA/ESA. Тази прожекция ни разкрива чудесата и откритията, направени от астрономите през последните 400 години.

За първата седмица на април са направени съвсем на 100 % резервации. Потокът от хора не стопира. Има групи от цяла България и доста възпитаници, които карат пролетната си почивка в Пампорово.

Планетариумът си остава най-популярната туристическа дестинация в района. Едно магическо място, където имаме опция да се докоснем до необятния Космос, да се потопим в звездната атмосфера и да изживеем невероятни страсти, търсейки непознатото във Вселената, разясняват от пресцентъра на Община Смолян.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР