Близо 500 полицаи отговарят за реда и спокойствието в областта

...
Близо 500 полицаи отговарят за реда и спокойствието в областта
Коментари Харесай

500 полицаи охраняват вота в хасковска област, няма данни за...

Близо 500 служители на реда дават отговор за реда и спокойствието в региона в границите на изборния развой, оповестиха от  дирекцията на полицията в Хасково.  

Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Няма данни за прояви, които биха заплашили  нормалното осъществяване на изборите.
Не са регистрирани груби нарушавания на публичния ред, случаи на прояви и държание, които могат да породят спорове или ескалация на напрежение. 

Съгласно Изборния кодекс, съществена задача на Министерство на вътрешните работи е да обезпечи външна защита на изборните пространства, изборните материали и активността на изборните комисии. Осигурява се защита при съпровождане на превоза с бюлетините до местата за предпазване и предаване на съответните изборни комисии. В деня на изборите при нужда от възобновяване на реда в изборните пространства, по решение на СИК и по искане на ръководители на секционни изборни комисии, чиновниците на Министерство на вътрешните работи оказват подпомагане в границите на тяхната подготвеност. 

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Служителите от бранш „ Български документи за идентичност “ работят  от 8,30-19,00 часа, с цел да могат жителите, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите. Тези от тях, които към този момент са декларирали документ за идентичност да си го получат, а при неспособност да бъде публикуван подобен, при предпочитание от тяхна страна, да им бъде издадено уверение за гласоподаване.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР