Близо 500 млн. лева ще струва влизането на България в

...
Близо 500 млн. лева ще струва влизането на България в
Коментари Харесай

Близо 500 млн. лева ще струва влизането на България в еврозоната

Близо 500 млн. лв. ще коства влизането на България в еврозоната. В сумата са включени разноски за подготовката на институциите и системите на страната за приемане на еврото, както и разнообразни административни разноски. Това излиза наяве от Проекта на Закон за въвеждане на еврото у нас.

Влизането в еврозоната ще бъде по-изгодно за България в дълготраен проект, защото ще понижи разноските за превалутиране и ще спести забележителна сума от годишния бюджет.

Съгласно Националния проект за въвеждане на еврото в България всеки един индивид, без значение дали е частен или обществен, би трябвало да бъде виновен за покриването на своите разноски, произлизащи от въвеждането на еврото, както и за своята организационна и техническа подготовка.

Близо 500 млн. лв. ще коства влизането на България в еврозоната

Разходите, свързани с приемането на еврото в частния бранш, няма да бъдат обезщетени от държавния бюджет. Тези сметки са посочени в отчета за цялостна оценка на замяната на лв. с единната европейска валута в Закона за въвеждане на еврото.

За потребителите превалутирането на банковите им сметки ще е гратис, както и обмяната на левовете в брой в първите шест месеца след въвеждането на еврото.

Вложените 500 млн. лв. в процеса на присъединение към еврозоната се чака да се отплатят в бъдеще посредством по-силна стопанска система и по-добри благоприятни условия за страната.

Източник: NOVA

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР