Близо 500 кучета са осиновени от Общинския приют за животни

...
Близо 500 кучета са осиновени от Общинския приют за животни
Коментари Харесай

Дарители и доброволци помагат на русенския приют за кучета

Близо 500 кучета са осиновени от Общинския подслон за животни в Русе през предходната година

Интересът към поемането на грижата за изоставено животно непрестанно пораства, предаде . И до момента в който кучетата в приюта получават нов късмет, в разнообразни квартали на града още веднъж има отровени животни, които са погълнали подхвърлени примамки.

Общинският подслон за животни в Русе разшири площта си и с помощта на донори са издигнати нови къщички за кучетата. Оформени са и по-големи площадки за разходки, в които оказват помощ доброволци.

" Доброволците са при нас всяка седмица най-малко по два пъти. Разхождат животните, социализират ги, доста ни оказват помощ, тъй като по този начин по-лесно намираме домове на кучетата ", изясни Жени Попова - шеф на Общински подслон за безстопанствени животни - Русе.

" Това е някаква грижа за животното, което в действителност си няма друго, с изключение на да бъде нахранено и напоено. Няма си обич ", разяснява Юлия Маринова - доброволец.

В същото време обаче в Русе има два инцидента с кучета. При единия, пуснат на улицата питбул раздра друго животно. При втория - домакински любим се токсини от подхвърлена стръв за мишки и плъхове. 

" Това е прекомерно грубо и смятам че е закононарушение и против хората, освен против животните. Тези храни с токсини е допустимо да попаднат и в ръцете на деца или хора, които ровят в контейнери ", разяснява Попова.

Тя изясни, че при тях непрекъснато идват бити, осакатени или блъснати животни, които отиват за клиники, тъй като приютът не може да обезпечи средства за лекуването им.

Оказва се също, че времената на развъждане на кучета от порода питбул вкъщи към този момент отминават. 

" Повечето притежатели на питбули си ги взимат, само че след това не могат да е оправят с тях. Питбулите не са нападателни животни, в случай че не са възпитавани по този метод. Те са доста положителни с хора, само че стават нападателни към животни. При нас идват от ден на ден и повече питбули от хора, които са си ги взимали, когато са били " съвременни ". Трудно им намираме домове - в България все по-малко хора търсят питбули или желаят те да са още дребни, а в чужбина са неразрешени ", изясни Попова.

Подобни породи кучета мъчно се превъзпитават, споделят природозащитници и приканват стопаните да са по-подготвени при развъждането на нападателни и своенравни животни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР