Близо 500 кръводарители са необходими, за да бъде спасен един

...
Близо 500 кръводарители са необходими, за да бъде спасен един
Коментари Харесай

Стотици кръводарители са нужни, за да бъде спасен животът на учителка от Асеновград

Близо 500 кръводарители са нужни, с цел да бъде избавен един човешки живот. Това споделят другари на нуждаещата се от незабавно преливане на кръв Йорданка Алешанова от Асеновград. Любимата на доста деца учителка е диагностицирана с рядко заболяване. За лекуването й е належащо да се извърши възобновяване на кръвта й, изяснява брачният партньор Лазар Алешанов, написа actualno.com .

С признателност той изясни, че към този момент много хора са откликнали на апела за помощ от фамилията, насочен посредством обществените мрежи и в медиите, само че към момента не са задоволително. Жената е начален преподавател в ОУ „ Отец Паисий “ в Асеновград. В момента е настанена в Интензивно поделение в УМБАЛ " Свети Кеорги ".

През януари тази година Йорданка Алешанова се разболяла ненадейно. След 2 тревожни седмици и напъните на доста лекари тя е била диагностицирана с необичаен и животозастрашаващ синдром на кръвта.  " За благополучие, единственото надеждно лекуване – плазмафереза - е налично и в България. За него обаче се оказва, че са нужни количества кръвна плазма от десетки, а постоянно даже стотици кръводарители, каквито в българските кръвни центрове не се отпускат ", разяснява в призива си Лазар.

Ето за какво фамилията взема решение да провежда незабавна необятна акция за кръводаряване, с молба към познати и непознати да оказват помощ, с цел да бъде избавен животът на Йорданка! Медици изясняват, че даряването на кръв протича бързо, безвредно и е позволено за всеки човек на възраст сред 18 година и 65 година, който е с тегло над 50 кг и няма съпътстващи болести. Кръвната група няма значение.

Желаещите да се в включат в акцията могат да го създадат в МБАЛ - Асеновград всяка втора и четвърта сряда от месеца (в случая - 12.02.20 година и 26.02.20 г.) от 08:30 ч. до 12:30 ч. В Пловдив има опция да се подарява на няколко места: УМБАЛ " Свети Георги " - Пещерско шосе - от 09:00 ч. до 14:30 ч. и РЦТХ - бул. " България " №234 Б - първи етаж - всеки ден от 08:00 до 18:30 ч. А всеки вторник и сряда - на площад " Централен " до постройката на пловдивската Централна поща - от 09:00 ч. до 15:00 ч.

Важно е кръводарителят да уточни цялата следна информация: Дарение за: Йорданка Алешанова, лекуваща се в УМБАЛ „ Свети Георги “ в град Пловдив, Неврологиял Кръвта е за плазмафереза за лекуване на синдром на Мошковиц (ТТП).

След кръводаряването, на всеки кръводарител се издава записка (декларация) от медиците, която би трябвало да бъде предадена на Георги Алешанов (телефон: 0888 169 319, email: [email protected]) или на Лазар Алешанов (телефон: 0899 399 792).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР