Близо 500 германци бяха арестувани, а повече от половината от

...
Близо 500 германци бяха арестувани, а повече от половината от
Коментари Харесай

Немците масово остават без книжки заради тротинетки

Близо 500 германци бяха задържани, а повече от половината от тях останаха без шофьорски книжки по време на най-големия бирен фестивал в света - Октоберфест. Всички те са карали електрически тротинетки след приложимост на алкохол.
През тази година фестивалът, който продължи 16 дни, е посетен от над 6,3 млн. души от целия свят. 414 от тях са задържани, откакто са управлявали електрически тротинетки в нетрезво положение.
Още през лятото управляващите в Германия приравниха електрическите скутери към общоприетите транспортни средства и тези, които ги ръководят, носят съответната отговорност. Самите немци обаче не одобряват тротинетките насериозно и ги смятат за играчки, с които могат да се забавляват, само че не и за равностойна подмяна на автомобила.
Затова и доста от жителите, изключително на огромните градове, си разрешават да карат скутерите след приложимост на алкохол. Съответно, акцията полицията в Мюнхен докара до 414 задържани, като 254 от тях останаха без свидетелства за правоуправление.
Журналисти от Deutsche Welle показват, че по време на фестивала е имало и арестувани водачи на коли, които са използвали повече алкохол от допустимото. Техният брой обаче е по-малък - 360 индивида, като без брошура са останалите 215.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР