Близо 500 български граждани са се върнали в страната със

...
Близо 500 български граждани са се върнали в страната със
Коментари Харесай

Със съдействието на МВнР: 500 българи са се върнали в страната за последните две седмици

Близо 500 български жители са се върнали в страната със съдействието на Министерство на външните работи за последните две седмици. Това сподели в предаването „ Тази заран “ зам.-министърът на външните работи Петко Дойков.

„ Поддържаме непрекъсната връзка с нашите задачи зад граница като концепцията е да бъде осъществена връзка с други българи, които желаят да се върнат. Има и туристи, има и жители, които са на образование, които работят “, уточни Дойков.
Блокирани поради болестта: Българи търсят метод да се приберат у нас 35 наши сънародници са били блокирани на Летище Гетуик съвсем 24 часа
Голяма част от туристическите ни групи към този момент са прибрани, само че има и изключения. Утре се чака да дойдат пет индивида от Филипините. Те са били част от по-голяма група, която е отпътувала преди да се разгърне рецесията с COVID-19.

Придвижват се и нещата за прибирането на 11 българи от Сенегал, които са били изпратени по работа.
На час по 100 метра: Колоната от камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ доближи 40 км Пратките пътуват, въпреки и със забавяне
180 души от Испания също чакат опция да се приберат. Сред тях има студенти, които са отпътували по програмата „ Еразъм “, само че след това тя е била анулирана.

Що се отнася до колоната от камиони до границата с Турция, Дойков увери, че се работи с всички ангажирани институции, както и с турската страна, с цел да не се стигне до филантропична рецесия.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 242 0 3 4 Света 471802 834 21297 114703 Заразени* Нови Починали България 242 0 3 Света 471802 834 21297
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР