Близо 500 българи стават официално идентифицирани жертви на трафика с

...
Близо 500 българи стават официално идентифицирани жертви на трафика с
Коментари Харесай

Близо 500 българи стават жертви на трафика с цел трудова експлоатация за една година

Близо 500 българи стават публично разпознати жертви на трафика за трудова употреба за една година. Това сочат данните на Националната комисия. Неидентифицираните обаче са сигурно доста повече.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на националната телефонна линия за битка с трафика на хора Яна Стоянова. "Трябва да се внимава. Един от признаците за машинация е в случай че няма данни за работодателя и компанията не е записана. Информацията се намира на страницата на Агенцията по заетостта и всеки може да ревизира дали неговият шеф е законен и регистриран. Голяма част от подправените разгласи имат граматически и стилистични неточности ", изясни Стоянова.

"Нереалистични са сумите, които се загатват в обявите за работа в чужбина, става дума за хиляди евро на месец за работа вид детегледачка, да вземем за пример или неопределен трудов контракт. При идване на място се получава тъкмо противоположното - тежки условия на труд и неприятни за живеене. Имаме случай нацяло село, което при опит, се обади при нас и сподели, че е готово да замине по такава подправена публикация, тъй като там всички са безработни. Т.е. огромен е рискът избрани групи да бъдат излъгани по този метод ", предизвести още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР