Близо 50 участници бяха наградени в конкурса на тема Жътва“,

...
Близо 50 участници бяха наградени в конкурса на тема Жътва“,
Коментари Харесай

Наградиха близо 50 участници в конкурса на тема „Жътва“

Близо 50 участници бяха наградени в състезанието на тематика „ Жътва “, разгласен от Община „ Тунджа “за формалното разкриване на жътвената акция в общината.

Конкурсът по традиция се организира в две категории – за детска рисунка и за ритуален самун, и тази година събра рекорден брой участници.

Общо 96 произведения бяха получени за състезанието освен от деца в общината, само че и от Ямбол, Попово и София. Журито награди 20 от тях в три от възрастовите категории. Рисунките бяха подредени в галерия по време на откриването на жътвената акция в с. Търнава и огромна част от тях бяха изплатени. Събраните 910 лева ще бъдат импортирани във Фонда за подкрепяне на възпитаници и студенти с високи достижения в образованието, изкуството и спорта, с цел да насърчат триумфите и гениите на други тунджански деца, разгласи Таня Тодорова, шеф на компания „ Пеликан Агро “, която обезпечи премиите за състезанието. Тя благодари на всички участници – на децата за прелестните рисунки, на майсторките на обредни хлябове и за жетварските трапези, които основават спомагателен нюанс на празника.

Тази година в кулинарния конкурс също имаше рекорден брой участници – 25 обредни хляба, като за всички майстори бяха обезпечени грамоти и награди. Наградени бяха и участниците с жетварски трапези, които показаха обичайни за жътвата ястия – пенсионерските клубове на селата Стара река, Кукорево и Чарган и НЧ „ Просвета – 1920 “ с. Маломир.

Кметът на Община „ Тунджа “ Георги Георгиев поздрави всички участници за гения и майсторството и изрази специфични благодарности на Таня и Теодор Тодорови и на компания „ Пеликан Агро “, с помощта на които към този момент 11 години откриването на жътвата в община „ Тунджа “ се трансформира в огромен празник, приобщаващ дребни и огромни да вземат участие в него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР