Близо 50% от сделките с жилищни имоти в Пловдив през

...
Близо 50% от сделките с жилищни имоти в Пловдив през
Коментари Харесай

Навиждан бум на пазара за имоти в Пловдив. На какво се дължи?

Близо 50% от покупко-продажбите с жилищни парцели в Пловдив през 2017 година са за ново строителство, обобщиха представители на над 60 организации по време на полемика, проведена от портала Imoti.net, оповестява Марица.бг.

ъстът на годишна база на издадените разрешителни за ново строителство жилища е 65%. Именно поради тази наклонност брокерите оспориха по време на срещата записания от Агенцията по вписванията спад от 6% в покупко-продажбите с парцели, където покупките на ново строителство не се регистрират.

Пловдив се уголемява поради развиването на нови производства в индустриалната зона, стана ясно по време на полемиката.

„ Икономическият напредък докара го засилено търсене на квалифицирани и неквалифицирани фрагменти, които идват от слабите стопански региони на Северозападна България, Хасково и Димитровград и се откриват в Пловдив.
Новите поданици търсят жилища, издигнати с по-качествени материали, с по-добре поддържани входове, по тази причина и ползата е най-вече към ново строителство “, заключи мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева.

Най-голям е ползата към покупка на парцел за инвестиция. Към жилища се следи интерес и от българи, които живеят в чужбина - те се ориентират най-вече към градски парцели, само че неотдавна търсят и селски. Най-предпочитани за инвестиция са двустайните жилища, само че заради повишението на стандарта на живот в Пловдив се усилва и търсенето на тристайни и първокласни парцели - наклонност, която до неотдавна се наблюдаваше единствено в София.

Цените на недвижимото имущество в града не означават значителен растеж за последните 4 години - към 15%. Изключение прави регион „ Тракия “, където цените на жилищата са скочили с до 70%, най-много поради подобряването на инфраструктурата на квартала.

Сделките с имоти са се нараснали с 15%, а цените им са скочили с 20%, обобщиха организациите. Наблюдава се засилен интерес към ваканционните парцели в комплекс Цигов чарк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР