Близо 50 българи от 6 дни са блокирани на остров

...
Близо 50 българи от 6 дни са блокирани на остров
Коментари Харесай

50 българи са блокирани в Малта

Близо 50 българи от 6 дни са блокирани на остров Малта. Освен туристи, измежду тях има и хора, който са работили на острова и при създалата се изключителна обстановка, желаят да се върнат в България, съобщи БНР.
От Министерството на външните работи към този момент са споделили на нашите сънародници, че няма вид да им оказват помощ.
Проблемът с българите на Малта поражда на 14-ти март, преди 5 дни, когато поради оповестеното в България изключително състояние самолетната компания " Уиз Еър " анулира полетите си до острова.
Оказва се, че друга самолетна компания няма директни полети до България, по тази причина част от българите си купуват самолетни билети за полет до гръцкия град Солун. Полетът е на следващия ден, само че това също не е добър вид, споделя Ирена Василева, която се намира на острова.
Българи са съумели да беседват с една от самолетните компании, която се е съгласила да изпрати аероплан, с цел да прибере нашите сънародници, само че още веднъж се появява проблем с неналичието на добра съгласуваност.
В Малта също са въведени изключителни ограничения за сигурност. При 450 хиляди души население на острова инфектирани с ковид са 40 души.
Българите са в положително здравословно положение и мощен дух към този момент. Те обаче имат единствено 24 часа да намерят полет, който да ги върне в родината, преди Малта да затвори въздушното си пространство.
Темата за ковид продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР