Близо 5 пъти се е увеличил броят на получаващите социални

...
Близо 5 пъти се е увеличил броят на получаващите социални
Коментари Харесай

Български граждани буквално стават роби на турци в Германия

Близо 5 пъти се е нараснал броят на получаващите обществени помощи в немския град Дортмунд български жители за последните 5 години. Това са публични данни от Бюрото по труда в немския град. Освен това за 3 години са се нараснали 12 пъти адресно записаните, като публично става въпрос за 4000 регистрирани - тъй като адресната регистрация е изискване да получиш обществени помощи. А повече от 81 000 български деца получават помощи от Германия.

``
реклама

Социалните помощи за четиричленно семейство могат да доближат до 2000 евро. Въпросът е кой ги взема - контролът е непосредствено през банкова сметка, като в действителност жертвата разрешава на " работодателя " да се разпорежда със сметката. За сякаш притежателя на сметката остават подаяния - едвам не почине от апетит. Отделно е и рискът в един миг немската страна да го потърси и да изиска да връща пари, тъй като не е спазил немското законодателство.

За една адресна регистрация се вземат 300 евро, като сумата може да стигне до 1000 евро, твърди източник на Нова телевизия. Става въпрос за схеми, при които руснаци купуват жилищни парцели, а турци са медиатори за " стаи чартърен ". Официално се записва едно семейство, само че те не са единствени – с тях живеят и нерегистрирани. А те работят на черно и работят най-вече за турци.

Обикновено става въпрос за неквалифициран труд – да вземем за пример строителни действия, като разнообразни хора настояват, че вземат на черно 6 до 10 евро на час. " На върха на пирамидата стоят турци, които живеят в Германия. Цялото това нещо се провежда в България. Наемат се служащи, лъжат се хора, че отиват в Германия и стартират да получават обществени помощи. Всъщност там не е толкоз елементарно да получиш помощи. В основата на това да се устроиш в тази страна е адресът. Основното, което се продава от турците, е адресът.

Те държат цели квартали, в които живеят българи ", сподели създателят на журналистическото следствие Генка Шикерова. Детските надбавки пък са стръв за хората, които потеглят от " Столипиново ". Размерът им в Германия е по близо 200 евро на дете. Условието е най-малко един от родителите да работи на трудов контракт за 450 евро на месец или адресна регистрация. Никой в Германия не може да каже дали зад броя на децата, регистрирани да получават надбавки, стоят действителни хора.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР