Близо 5 млн. лв. ще бъдат отпуснати от Специализирания общински

...
Близо 5 млн. лв. ще бъдат отпуснати от Специализирания общински
Коментари Харесай

Отпускат 5 милиона за облагородяване на София

Близо 5 млн. лева ще бъдат отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд за облагородяване на средата в града и повишение на качеството на живот на столичани. Комисията по финанси и бюджет ще прегледа през днешния ден оферти на ръководителя си Стефан Марков и зам.-кмета Дончо Барбалов за финансиране на спортни и детски площадки в кварталите на София.

694 080 лева ще бъдат отпуснати за облагородяване на междублоковите пространства, обособени сред блокове 10, 10а и 11, както и междублоковите пространства сред блокове 12, 13 и 14 в столичния регион „ Подуяне “. По плана е планувано създаване на нови детски площадки, зони за спорт, нови паркоместа, зони за отдих и улично осветяване. За реализацията му към този момент са отпуснати 400 000 лв. от Капиталовата стратегия на Столичната община, само че за цялостното осъществяване на дейностите е належащо в допълнение финансиране.

 С 59 997 лева от Фонда ще бъде ремонтирана многофункционална спортна площадка в с. Войнеговци, а 59 482 лева са планувани за ремонт на многофункционална спортна площадка в Парк „ Кестените “, кв. Славовци.

Ще отпусне и 269 500 лева за планиране и създаване на 1 бр. комбинирана площадка за игра навън за деца от 0 до 12 год. възраст в квартал „ Дружба “. Проектът включва създаване на подходи към площадката, зона за отдих и зона за тенис на маса, с декоративна настилка, монтаж на 10 броя нови пейки с облегалки, 4 броя кошчета за боклуци и 2 броя тенис-маси.

261 000 лева ще бъдат отпуснати за ремонт и създаване на три детски площадки в столичния регион „ Надежда “. Първата се намира до блок 220, в ж.к. „ Надежда -2 част “ и за нейното облагородяване са нужни 100 500 лева За ремонт на друга площадка на територията на парк „ Надежда “ за деца от 3 до 12 години са нужни 86 000 лева Третата детска площадка се намира в междублоковото пространство на бл.155 и бл. 156, „ Надежда -1 част “ – и за нейния нов образ се планува разходване на 74 500 лева

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР