Близо 5 милиона пътници са преминали през двете български морски

...
Близо 5 милиона пътници са преминали през двете български морски
Коментари Харесай

Милиони инвестиции по Черноморските ни летища

Близо 5 милиона пасажери са минали през двете български морски летища – Варна и Бургас, през 2019 година „ След една толкоз забавна и предизвикателна за сектора година, стремежът ни е през 2020 година още веднъж да възвърнем позитивните равнища на напредък на пътникопотока. Непрестанно работим за разпространение на летищата Бургас и Варна и цялото българско Черноморие като атрактивна туристическа дестинация, която има доста да предложи даже на най-взискателния пасажер. “ сподели Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД. Дружеството към този момент 13 години концесионира двете летища и за този интервал е вложило 395 млн. лева в инфраструктурни и софтуерни усъвършенствания на летищата във Варна и Бургас. През 2019г., вложените средства за капиталови планове на двете летища възлизат над 8.6 млн. лева

На летището в южния град е стартирана поетапна реорганизация на перона за въздухоплавателни средства, като работите ще бъдат изпълнени за интервал от четири следващи години през неактивния сезон. Освен реконструкцията и рехабилитацията на настилки се планува и цялостна замяна на перонното осветяване. Инвестицията по плана се планува да надвиши 14 млн. лева През 2019-а беше приключено уголемение на паркинг зоната за коли с към 100 места.

На летище Варна бе даден старт на фаза планиране на рехабилитацията и разширението на пътека за рулиране „ Еко “ с дължина 1220 метра. Инвестиционния план е с предстояща стойност към 4 млн. лева Извършват се усъвършенствания в постройката на хангара - структура и противопожарни ограничения, като цялостната стойност на рехабилитацията на хангара надвишава 1,7 млн. лева Проектът е плануван да завърши през септември 2020.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР