Близо 5 месеца след референдума за отделяне на Обзор в

...
Близо 5 месеца след референдума за отделяне на Обзор в
Коментари Харесай

Към Обзор или към Несебър - 4 села гласуват

Близо 5 месеца след референдума за обособяване на Обзор в независима община през днешния ден още веднъж имаше допитване измежду локалното население по същия въпрос.

През февруари хората споделиха " да ", само че съперниците на отделянето желаеха нов референдум.

Той се организира през днешния ден единствено в четирите села - Баня, Емона, Козница и Паницово, които, съгласно остарелия референдум, би трябвало да влязат в състава на новата община Обзор, само че не желаят.

Според хората, дали своят вот през днешния ден, няма логичност селата да се отделят от Община Несебър, защото тя обезпечава задоволително средства за развиването им.

Част от жителите, които са " за " обособяване на Обзор в обособена община, недоволстват от разрушените пътища, от административните и транспортните проблеми.

" Село Козница и село Емона са лишени от асфалтов път за цялото битие на община Несебър. Хората вървят по черен път към 10 километра до тези села ", сподели юристът Марин Божков.

Според съперниците на референдума - той е недействителен. Вчера на съображение решение на Бургаския административен съд, ЦИК разпореди да бъде спряно провеждането на публичното допитване.

След 4-часово съвещание късно нощес от Общинската изборна комисия не се съобразиха с това мнение и с еднакъв брой гласове реши, че в 4-те села ще има гласоподаване.

" Не се образува болшинство. От присъстващите членове на комисията - надлежно пет члена на Общинската изборна комисия гласоподаваха " за " прекъсване и пет индивида гласоподаваха " срещу ". Последица от това изговаряне на Общинската изборна комисия е продължение дейностите на референдума ", сподели още Силвия Димитрова, ръководител на Общинската изборна комисия в Несебър.

Новото допитване коства на данъкоплатците 26 хиляди лв. при малко над 220 регистрирани гласоподаватели.

Репортер: Нивелина Няголова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР