Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите служители на МП Капитан

...
Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите служители на МП Капитан
Коментари Харесай

Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 12.10.2022 година на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Водачът- турски жител с букви А.К., показал пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната групажна стока. По метода " разбор на риска " транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в долапа на полуремаркето, който постоянно се употребява от водачите за предпазване на храна и посуда, в две тенджери, грил тиган и черна полиетиленова торба, митническите чиновници откриват девет транспарантни плика, съдържащи бяло кристално вещество. При осъществения полеви тест веществото реагирало на метамфетамин. Общото бруто тегло на открития опиат е 4,900 кг на стойност за потребностите на правосъдната система 122 500 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

На 13.10.2022 година с разпореждане на наблюдаващия прокурор турският жител е арестуван за период до 72 часа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР