Близо 5 хиляди души са се подписали в подкрепа за

...
Близо 5 хиляди души са се подписали в подкрепа за
Коментари Харесай

Срещу дигитализацията в училище: Родители събират подписка против електронните бележки

Близо 5 хиляди души са се подписали в поддръжка за отпадането на електронните извинителни бележки в петиция, оповестена в обществените мрежи.
Нели Демирова е майка на възпитаник, който рядко отсъства от учебно заведение. Тя е от родителите, които поддържат електронните бележки.

„ Миналата седмица детето ми беше болно и го заведох на доктор. Личната лекарка не издаде извинителна записка, сподели че по електронен път се предава в учебното заведение. И тъй като бях обезпокоена дали са извинени или не отсъствията, ревизирах, има си дори номер написан на извинителната записка “, разяснява Демирова.

Според шефа на столичното 51-во учебно заведение бележките по електронен път към този момент дават резултат измежду по-големите възпитаници.
Намаляха доста отсъствията по медицински аргументи, изключително измежду гимназистите. Преди ги носеха децата бележките, изключително с огромните е доста мъчно. „ Утре ще донеса, други ден ще донеса “. Имаше бележки със странни почерци и наличия.
Асен Александров- шеф 51 СОУ „ Елисавета Багряна “

Според общопрактикуващия доктор доктор Станислава Крайселска електронната записка е добър вид, единствено в случай че положението на детето изисква лекуване.

„ За мен е задоволително както е в цивилизования свят, да звъннете на класния началник и да кажете, Иван го задържах през днешния ден за един-два дни, ще го пусна откакто се стабилизира. Въобще да отпаднат тези извинителни бележки. Аз нямам потребност да издавам извинителна записка. Аз съм доктор, с цел да церя пациента, а не да реализирам административна активност “, споделя доктор Крайселска.

Електронните бележки за извиняване на отсъствията на учениците по здравословни аргументи, са в действие от 1 октомври.

 

В петицията на родителите, подписали се против електронните бележки, се споделя:

„ Ние, долуподписаните родители, учители, лекари и други заинтригувани жители, считаме, че това е извънредно нецелесъобразна процедура. Настояваме да се даде опция отсъствията на децата и учениците от всички възрасти - от детската градина до довеждане докрай на втори гимназиален стадий - да бъдат извинявани с писмена декларация от родител, без да е нужна здравна записка – в случай че не в границите на посочените в Наредба 11 проценти, то най-малко в задоволително рационален размер, доста преизпълнен сегашните 3 дни по фамилни аргументи.

Оценяваме дигитализацията и въвеждането на електронни бележки, само че в действителност множеството здравословни проблеми при децата и подрастващите на процедура не изискват здравна помощ.
Много постоянно става въпрос за лека зараза или краткотрайно неразположение, което е задоволително неприятно, с цел да не разрешава обикновено присъединяване в образователния развой, само че и не постанова характерно лекуване. Намираме опасенията, че родителите биха подхождали безконтролно и оправдавали голям брой отсъствия на децата си, за изцяло безпочвени. Настояваме да се даде опция отсъствията на децата и учениците от всички възрасти - от детската градина до довеждане докрай на втори гимназиален стадий - да бъдат извинявани с писмена декларация от родител, без да е нужна здравна записка – в случай че не в границите на посочените в Наредба 11 проценти, то най-малко в задоволително рационален размер, доста преизпълнен сегашните 3 дни по фамилни аргументи, които по този начин или другояче са планувани за други случаи. “
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР