Близо 5 400 работници от трети страни ще бъдат наети

...
Близо 5 400 работници от трети страни ще бъдат наети
Коментари Харесай

Внасяме 5400 работници по морето

Близо 5 400 служащи от трети страни ще бъдат наети за този туристически летен сезон в нашата страна, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие в интернационалната конференция на тематика „ Ролята и смисъла на Черноморския район и връзката му с Дунавската тактика ”, която се организира в курорта „ Албена “.
Тя посочи, че това са данни на база предварителни поръчки. Окончателната численост ще стане ясна, откакто завърши сезонът и бъдат систематизирани цифрите от Агенцията по заетостта.

Броят на непознатите служащи е фрапантно по-голям по отношение на предходната година, когато от трети страни у нас са били наети към 3400 индивида. Те са били главно от Украйна, Молдова, Беларус и единични бройки от Тайланд и Филипините. Общо 369 000 души са били заетите през предходната година в туристическата промишленост у нас, уточни Ангелкова.

Тя подсети, че с утвърдените преди месец промени в Закона за туризма с 19 документа са понижени другите регистрационни режими, изисквани преди. И акцентира, че желанието на министерството е до края на годината да има опция по електронен път да се декларира категоризацията и прекатегоризацията на хотели и на местата за настаняване, което в допълнение ще улесни бизнеса.

По-късно Ангелкова ревизира обстановката на плажа в Каварна и предложи общината да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до линията. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, в този момент е възпрепятствана и предизвиква дискомфорт на туристите. Това е безусловно неразрешено след 15 май, подсети министърът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР