Близо 5,2 милиона гърци са били напълно ваксинирани срещу коронавируса,

...
Близо 5,2 милиона гърци са били напълно ваксинирани срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Половината от гърците са имунизирани срещу коронавируса

Близо 5,2 милиона гърци са били изцяло имунизирани против ковид , което съставлява 48% от общото население и 58% от възрастните, заяви " Катимерини ".

Общо 10 540 000 от началото на " Операция Свобода " - както е наречена акцията за имунизация, съобщи генералният секретар на Гърция за опазването на здравето Мариос Темистокелус на обществен брифинг, като 5 705 000 жители са получили една доза ваксина, а 5 170 000 са изцяло ваксинирани.

Темистокелус добави, че се забавят, защото предприятията затварят за августовските ваканции и хората потеглят на отмора, като споделя, че междинният % сега е към 40 000 ваксини дневно.
 Гърция изпраща полицейски елементи за ред и дисциплинираност на инфектирани с Covid острови
Гърция изпраща полицейски елементи за ред и дисциплинираност на инфектирани с Covid острови

Миконос и Йос могат да бъдат затворени, локалните бизнесмени не съблюдават здравните ограничения

" Спадът несъмнено се дължи на лятото и се надяваме, че новите имунизирани ще стартират да се прибавят към програмата след 15 август ", сподели Мариос Темистокелус.

В Гърция Успение на света Богородица е огромен празник. Повечето гърци си вземат отпуска, с цел да го честват.

Отговорен за ръководството на " ", Темистокелус също по този начин сподели, че 33 000 души са получили или са възнамерявали ваксина във възрастовата група 15-17 години, до момента в който поемането е доста по-малко в категорията 12-14 години, с едвам 5300 ваксини, макар че платформата и за двете групи отвори неотдавна.

Междувременно към 3200 са записани от мобилни звена , обслужващи хора, които не могат да стигнат до имунизационен център, макар че до момента са ваксинирани единствено 725 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР