Близо 47% от служителите, включили се в изследване*, смятат, че

...
Близо 47% от служителите, включили се в изследване*, смятат, че
Коментари Харесай

Мъжете също изпадат в депресия. Какво е решението?

Близо 47% от чиновниците, присъединили се в изследване*, считат, че в случай че разкрият за проблеми с психологичното здраве пред работодателя, това ще се отрази отрицателно на кариерата им.

Те споделят, че биха се чувствали неловко да разискват психологичното си здраве със своя шеф или с някой от отдел " Човешки запаси ".

Всъщност тематиката за психологичното здраве става все по-актуална и за този проблем от ден на ден се приказва. Изваждането на ярко на " призраци от дрешниците " и тематики табута, които години наред са били отбягвани, е единственият разумен метод те да бъдат преодолени съответно.

Една от най-често срещаните психологична заболявания е депресията. Знаете ли, че всеки шести човек претърпява най-малко един път в живота си депресивен епизод, а съгласно последните данни, честотата нараства?

Депресията е болест! И е лечима! Тя може да засегне еднообразно и мъже, и дами.

Слабостите на мощния пол?

Свикнали сме да използваме израза " мощния пол " за мъжете. Оставяйки настрани полемиката към понятието пол, дано кажем, че и най-силните от време на време имат своите слаби моменти. И в случай че това е елементарно да се напише, то в действителност се оказва по-трудно да се съобщи и да се изживее.

" Мъжете, и освен, които споделят, че се нуждаят от отпуск, с цел да се погрижат за своето богатство, не би трябвало да се усещат застрашени да признаят истината пред своя шеф. " - твърди Жанет Уилър, шеф " Човешки запаси " в MHR.

Психичното здраве, което е изцяло основателна причина за боледуване, е причина за болнични дни с 16% повече спрямо предходната година, открива същото проучване.

Чувствате ли се потиснати, с липса на интерес, наслада или наслаждение от множеството ежедневни действия? Изпитвате ли тревога, съпроводена с нараснала отмалялост, намалена сила и понижена интензивност? Ако всичко това продължава повече от 2 седмици, е време да предприемете първата значима стъпка – научете повече за депресията и за това по какъв начин може да се излекувате от нея.

Симптомите, за които е нужно да следите, са:
постоянно повтарящи се негативни страсти и чувства;загуба на интерес;умора;промени в съня, половата интензивност, тежестта или апетита;отрицателни хрумвания като скептицизъм, ниска самокритика, колебливост и мисли за самоубийство;други характерни признаци.
Споделянето на казуса с шеф, другар, сътрудник или различен прочут може да сложи началото на решаването на казуса. Но има и още нещо, което да се направи.

Remotiv® е растителен лекарствен артикул, които се употребява за краткосрочно лекуване на признаците на лека до умерена меланхолия - депресивно и лабилно настроение; вътрешно безпокойство; тревожност; положение на напрегнатост; в това число мъчно заспиване и разтревожен сън.

Основната съставна част - изсъхнал дестилат от жълт кантарион, работи като антидепресант.

Като психологично заболяване, депресията може да се отрази и на чисто физическо равнище, като повлияе отрицателно метода, по който човек яде, спи, възприема себе си и мисли за нещата.

В случай на меланхолия или тревога, може да е извънредно потребно, в случай че просто обсъдите казуса с някого. Споделянето с другари или членове на фамилията ще ги направи съпричастни на страховете и терзанията ви. А тъкмо там стартира и тяхното сполучливо превъзмогване.

*Изследване, предоставено особено на Metro.co.uk от специалистите по човешки запаси и образование от MHR.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР