Близо 47 милиона души от повече от 50 страни в

...
Близо 47 милиона души от повече от 50 страни в
Коментари Харесай

47 млн. души от повече от 50 страни трайно гладуват

Близо 47 милиона души от повече от 50 страни в момента са на една крачка от глада. За това предизвести в четвъртък Световната продоволствена стратегия.

" Войната, икономическите разтърсвания и все по-често изменението на климата и утежняването на околната среда всяка година водят милиони хора до беднотия и обезсърчение, сподели изпълнителният шеф Синди Маккейн пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. До 783 милиона души не знаят по кое време и дали ще ядат още веднъж. Броят на децата, хванати в клопката на глада, е голям: 45 милиона под 5-годишна възраст са жертви на остро недохранване ", сподели тя.

Тя сподели, че съкращенията на филантропичното финансиране от правителствата принуждават организацията на Организация на обединените нации да направи ужасния избор да понижи питателните дажби за милиони уязвими хора.

" Предстоят още съкращения. Това е новата действителност на филантропичната общественост - нашето ново обикновено ", сподели тя.

Маккейн прикани Съвета за сигурност да бъде съдбоносен в потреблението на пълномощията и въздействието си, с цел да сътвори по-добри условия, които ще разрешат на публично-частните партньорства да процъфтяват.

Тя също по този начин прикани частния бранш да поеме своята отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР