Близо 460 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при

...
Близо 460 000 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при
Коментари Харесай

Близо 460 000 къса контрабандни цигари в метални профили откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Близо 460 000 къса контрабандни цигари откриха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това оповестиха от Агенция „ Митници “. 

На 10.01.2024 година на пункта идва влекач с полуремарке с непозната регистрация . Водачът – турски жител, показал документи за транспортираната стока- железни профили от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция .

В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони с подозрителна компактност в заявения товар .

Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че кухините на металните профили са цялостни с кутии с цигари . Установени са общо недекларирани 22 900 кутии (458 000 къса) цигари от две търговски марки, всички с непознат бандерол. Пазарната стойност на арестуваните тютюневи произведения е 145 830 лв. .

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР