Близо 46% от столичани са решили за кого да гласуват

...
Близо 46% от столичани са решили за кого да гласуват
Коментари Харесай

ЦАМ: 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност той ще е между Хекимян и Терзиев

Близо 46% от столичани са решили за кого да гласоподават на идните локални избори. Около 35% е поддръжката за Политическа партия, 25,1% е тази за ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е по-малък в сравнение с този от Политическа партия. Ролята на Ваня Григорова като способен и прочут експерт води до растеж на поддръжката с левицата с 12,2%.Това сподели проучване на електоралните настройки в София на Центъра за разбори и маркетинг в интервала 30 септември до 3 октомври измежду 1003 пълнолетни жители по метода на директно стандартизирано изявление " лице в лице ".

Според социолога Юлий Павлов политикът с най-голям рейтинг е Мария Габриел, следвана от Николай Денков, а Радев е на трета позиция. " От претендентите за кмет Васил Терзиев е преди всичко по рейтинг с над 25%, следва го Хекимян с 21, Григорова с 18 и Лилков с 15. От институциите президентството има доверие 28%, а недоверието е 51%. За държавното управление има повишаване на доверието и недоверието. 33,8% от жителите, взели участие в допитването, биха дали своят вот за Терзиев, 23,7% за Хекимян, а 13,8 за Ваня Григорова. 100% ще има балотаж, а с над 90% възможност ще е сред Хекимян и Терзиев ", разкри той.

По думите му най-големият проблем съгласно допитаните са високите цени и високата инфлация, следвана от битката с корупцията. " В София на последните локални избори са дали своят вот към 400 000 души, чакаме по-малко на тези. Очакваме това тъй като на парламентарния избор също имаше по-малка изборна интензивност. 1/5 от гласувалите през април, в този момент няма да го създадат ", предвижда социологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР