Близо 450 задържани при спецакциите срещу търговията с гласове за

...
Близо 450 задържани при спецакциите срещу търговията с гласове за
Коментари Харесай

Спецакции в цялата страна, 450 са задържани за месец за купуване на гласове


Близо 450 арестувани при спецакциите против търговията с гласове за последния месец. Днес арести имаше в столицата, Варненско и Стара Загора.

Повече от 7 часа продължи акцията в квартал Христо Ботев. 14 души са арестувани. Проверени са и 14 адреса, като всички те са по отношение на пазаруване на гласове. През деня на място бяха 24 полицейски екипа. 8 контролни пункта бяха сложени.

Малко след 6 сутринта полицейски екипи влизат в къщата на 18-годишния Анатоли в столичния квартал Христо Ботев. Казва, че почнали да го бият. Според него служителите на реда са влезнали по простъпка в дома му.



От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи показаха, че сигнал за сгрешен адрес към този миг няма. Акции имаше и във Варненско, Стара Загора и Свиленград.

В село Дъбравино край Варна двама бяха арестувани по съмнение за пазаруване на гласове. Близките им отхвърлиха.

Други двама бяха задържани в село Царевци.

Полиция блокира и Стара Загора и Свиленград. В Свиленград бяха арестувани двама чужденци, без документи. Беше тествана и компания за бързи заеми

Цената на един глас пораства. В тези избори варира нормално сред 50 и 100 лв., разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Много постоянно тези хора, които обезпечават занаят на по-голям кръг хора вършат нужното или вършат опити да повлияят на метода, по който те ще гласоподават. Такива практики се следиха при раздаването на дърва на избрани места. Има си сигнали. Такива практики се следят в заложните къщи, в тези пунктове за изкупуване на цветни метали “, добави министърът.

От началото на предизборната акция са почнали 44 следствия за нарушение на политическите права на жители, обобщиха от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР