Близо 450 полицаи отговарят за реда и сигурността в 22

...
Близо 450 полицаи отговарят за реда и сигурността в 22
Коментари Харесай

Близо 450 полицаи отговарят за реда и сигурността в 22 общини в София-област

Близо 450 служители на реда дават отговор за реда и сигурността в 22 общини в София-област. Това сподели краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Петър Грошев по време на срещата на регионалния шеф Илиан Тодоров с кметове на обитаеми места в региона, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Грошев добави още, че идния понеделник ще бъдат назначени 17 служители на реда, както и 6-има чиновници, които ще работят в „ Детска педагогическа стая “. Въпреки това множеството кметове споделиха, че тази численост е прекомерно незадоволителна, с цел да се подсигурява отмерено наличието на униформените в обитаемоте места.

Зам.-кметът на Костинброд Александър Ненов, сподели че имат сериозен проблем с кражбите на коли и акцентира, че в общината работят 23-ма чиновници с полицейски пълномощия.

„ На територията на общината живеят 30 000 души. Тъй като полицейското наличие дефицита ние поставихме камери на входовете и изходите на града като сега общият им брой е 26. Целта ни е броят им да стане 80 “, сподели Ненов.

В Пирдоп обстановката е по-критична, тъй като полицейското ръководство там обслужва 7 общини. „ 17 души работят в цялата регионална дирекция. На територията на Средногорието работи единствено един патрул.Това е жива насмешка с нас от страна на Министерство на вътрешните работи. В Пирдоп незаетите места са повече от работещите служители на реда. Заради неналичието на фрагменти, имаме обитаеми места, в които няма служители на реда. Настоявам най-малко за още един патрул, който да даде повече сигурност на жителите, сподели кметът на Пирдоп Ангел Геров.

В Ботевград е належащо броят на служителите на реда да бъде повишен най-малко двойно, даже тройно. Това изиска кметът на града Иван Гавалюгов.

„ 25 униформени дават отговор за 35 000 души. На един служител на реда се падат най-вече поданици, по отношение на софийска област. След показният разстрел в града ни има засилено полицейско наличие и резултатите към този момент са забележими - спаднаха противообществените прояви, както и демонстрациите по неуважение на правила за придвижване по пътя и нарушаването на публичния ред “, съобщи Гавалюгов. Той изясни, че 206 000 лв. са разноските, които общината е направила за отдел „ Сигурност и ред “ през 2017 година, който следи камерите и спомага на полицията. Кметът сподели, че откогато има камери в града разкриваемостта на закононарушенията се е повишила доста. Гавалюгов акцентира, че в най-хубавия случай в общината през нощта работят две патрулки, само че по-често тя е единствено една и когато тя се отзове на случай общината остава без надзор.

Кметът на Годеч Радослав Асенов съобщи, че в общината им има 20 обитаеми места, само че не могат да обезпечат защита и сигурност на жителите, тъй като нямат патрул, а единствено оперативни чиновници. Асенов акцентира, че това е повода да работят за построяването на видеонаблюдение.

А кметът на Ихтиман изиска да се дадат повече пълномощия на служителите на реда.

Временно изпълняващият длъжността шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Петър Грошев сподели, че казусът съществува, само че не е толкоз сериозен. Според него региона е умерено място и даде обещание да се направи всичко допустимо, с цел да се подсигурява сигурността на хората.

Освен новите 17 чиновници, които от понеделник ще бъдат назначени в Ботевград, нови фрагменти ще постъпят след 1 ноември от академията на Министерство на вътрешните работи. Той прикани също по този начин и локалните кметове да притеглят хора. Според него неналичието на интерес към полицейската специалност е понижен в последните години, тъй като не се популяризира. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР