Близо 450 хиляди деца отново са в класните стаи. 1500

...
Близо 450 хиляди деца отново са в класните стаи. 1500
Коментари Харесай

Вълчев: Надявам се следващата учебна година да е присъствена

Близо 450 хиляди деца още веднъж са в класните стаи. 1500 родители са подали заявки децата им да продължат образованието си онлайн. Силно се надявам идната образователна година да стартира присъствено. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев във Велинградското село Биркова.

Вълчев също по този начин изясни, че към този миг не се постанова преструктуриране на материала и удължение на образователната година.

" Стартирахме едно от най-хубавите електронни образования. Ако има инфектирани деца или преподаватели, ще бъде налагана карантина на цялата паралелка ", съобщи Вълчев.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев с очите си видя мизерните условия, при които учат децата в локалното ОУ " Д-р Петър Берон ". Високият посетител имаше опция да опитва и самичък неуместните остарели училищен чинове, до момента в който разговаряше с дребните поданици на планинското село и с техните преподаватели, дружно с домакините от общината - кметът доктор Костадин Коев и отрасловият му заместител Исмаил Моллов.

За наслада, това скоро ще се промени - преди дни държавното управление обезпечи на Община Велинград 1 718 000 лв. за създаване на ново учебно заведение.

Гостите бяха посрещнати обичайно с самун и сол от деца в национални носии. Кметът на Биркова Красимир Коруджиев, шефът на учебното заведение Муса Чолаков, учители и поданици на селото изрекоха сърдечните си благодарности за помощта и оказаното им внимание.

Възпитаниците на " Д-р Петър Берон " бяха подготвили къса стратегия за гостите си.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР