Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения

...
Близо 450 деца от цялата страна взеха участие в проведения
Коментари Харесай

Близо 450 отличници по английски език от страната участват в състезанието Кangaroo Global Linguistics 2020 |

Близо 450 деца от цялата страна взеха присъединяване в извършения в София Национален кръг на интернационалното съревнование по британски език " Кangaroo Global Linguistics 2020 " (KGL).

В съботната заран столичното 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов " посрещна нетърпеливите да потвърдят своите познания възпитаници, дружно с техни преподаватели и шефове от 54 учебни заведения в цялата страна, членуващи в.

" Въведеното през март изключително състояние поради пандемията от ковид наложи отлагането на надпреварата за есента. Но това се оказа опция за участниците да задълбочат подготовката и обогатят знанията си, с цел да показват в този момент най-хубавото от себе си в изпитните зали ", сподели шефът на издателство Клет България Владимир Колев. " Доказали сме, че във време на тествания можем да активизираме силите си. Вярваме, че тази година представянето на нашите възпитаници ще бъде най-силното до момента ", безапелационен е Колев. 

Всяка година близо 4000 възпитаници от цялата страна се съревновават в влиятелното съревнование по британски език на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, а до финалния кръг ще доближат единствено 15 българчета, които ще мерят сили с най-хубавите в света.

" За повторно 119-о учебно заведение е хазаин на националното съревнование. Сега, когато отложиха надпреварата през март във Враца, не се поколебах да предложа тъкмо 119-о учебно заведение за хазаин с убеждението, че една огромна софийска постройка ще даде, както успокоение, по този начин и леснота при напредването за всички ", сподели Диян Стаматов, шеф на учебното заведение хазаин.

" Кangaroo Global Linguistics 2020 " се провежда у нас от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, основана от. Националното съревнование по британски език датира от 2007 година и се утвърди през годините като едно от най-мащабните и влиятелни езикови надпревари у нас. Близо 60 хиляди възпитаници на възраст от 8 до 18 години са взели участие до този миг в " Kangaroo Global Linguistics ", с цел да покажат наученото. Съревнованието е под формата на тест и се организира по целия свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Награждаването на учениците - спечелили в Националното съревнование по британски език на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, както и на подготвилите ги учители, се организира по традиция по време на Деня на Кеймбридж. Това е 14-ото подред издание на най-голямото събитие за преподавателите по британски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, заради изключителната обстановка, Денят на Кеймбридж се организира виртуално и спечелилите в надпреварата ще бъдат наградени в излъчилите ги учебни заведения. През идната година се надяваме и надпреварата, и Денят на Кеймбридж да се проведат съгласно одобрените обичаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР