Близо 45 500 са вече жертвите в Турция и Сирия

...
Близо 45 500 са вече жертвите в Турция и Сирия
Коментари Харесай

45 500 са вече жертвите в Турция и Сирия  

Близо 45 500 са към този момент жертвите в Турция и Сирия 12 дни след земетресението с магнитуд 7, 8, заяви TRT.

Броят на жертвите в Турция набъбна до 39 672, което го прави най-тежкото сходно злополучие в страната от 100 години. Броят на жертвите в Сирия доближи 5814.

Вчера беше обявено, че спасителите към момента намират оживели под руните на постройките.

Турските управляващи съобщи, че ще стартира всеобщо строителство на жилища още от идващия месец за изгубилите дома си при бедствието.

Районът за нови селища е определен във всички наранени от земетресението провинции.

Най-малко 30 000 са жилищата, които ще бъдат издигнати. Новите здания няма да са по-високи от три до четири етажа.

Около 82 000 здания бяха или срутени, или съществено развалени заради земетресенията.

Припомняме, че турските управляващи дадоха обещание да проверяват всеки, обвинен в отговорност за сриването на здания, и подредиха задържането на повече от 100 обвинени, в това число бизнесмени.

Организацията на обединените народи прикани в четвъртък за събиране на повече от 1 милиард $ средства за интервенцията за подкрепяне на Турция, единствено два дни откакто бе разгласен апел за събиране ная 400 милиона $ за сирийците.

Световната здравна организация изрази особена угриженост за положението на хората в северозападната част на Сирия, където са докладвани множеството смъртни случаи от земетресението.

Около 50 000 семейства в северозападната част се правят оценка като нуждаещи се от палатки или незабавен заслон, съгласно изследване на неправителствени организации. Много хора в района се почувстваха изоставени, защото помощта се изля в други елементи на зоната на бедствието.

Доставките от Турция в следения от бунтовниците район бяха изцяло прекратени директно след земетресението, когато маршрутът, употребен от Организация на обединените нации, беше краткотрайно блокиран.

По-рано тази седмица Асад даде утвърждение за потреблението на още два маршрута.

Предупреждение за злополучие

Асад, говорейки в четвъртък в първите си телевизионни мнения след земетресението, сподели, че отговорът на бедствието изисква повече запаси, в сравнение с разполага държавното управление.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР