Близо 44% от българите (43,2%) не са решили кого да

...
Близо 44% от българите (43,2%) не са решили кого да
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: 44% от българите не знаят дали и за кого биха гласували

Близо 44% от българите (43,2%) не са решили кого да поддържат, или въобще не биха дали своят вот, в случай че през днешния ден се организират парламентарни избори. Това демонстрират резултатите от национално-представително изследване финансирано и извършено от организация „Маркет линкс“.

Общественото неодобрение продължава да се демонстрира и в отрицателното отношение към българските политици (69% от всички), а позитивната оценка е едвам 9%. Напрежението през последните месеци се отразява в равнищата на доверие към ГЕРБ които спадат до 30%, а в същото време недоверието към този момент е над 60%. Българска социалистическа партия резервират сходни равнища на доверие и съмнение. При Обединени патриоти се отбелязва забележителен спад по отношение на юни т.г., показват създателите на проучването.

Преднината на ГЕРБ в електоралната поддръжка пред втората политическа мощ Българска социалистическа партия е към 2.1% – надлежно 19.4% и 17.3%.

С най-високо публично доверие се употребява президентската институция – 52%. Народното събрание още веднъж е в дъното на класацията с 13% одобрение, но над 5 пъти по-висок дял на жителите, които нямат доверие. На идващите три места са армията, църквата и полицията.

В следващ месец, кондензиран с обществени кавги, провокиращи публично възмущение отчитаме наклонност на засилващи се отрицателни оценки за посоката на развиване на страната. Три към едно е съотношението сред каузи на сериозно настроените (69%) и тези с позитивно мнение (23%).

Обем на извадката: 1032 лица над 18 година Период на осъществяване: 15-24 октомври 2018.

 6543654365436
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР