Близо 44 милиона потребители на Facebook в Обединеното кралство могат

...
Близо 44 милиона потребители на Facebook в Обединеното кралство могат
Коментари Харесай

Мега дело срещу Фейсбук печели по 50 паунда на всеки британе...

Близо 44 милиона консуматори на Фейсбук в Обединеното кралство могат да получат над 2.3 милиарда паунда за нанесени вреди в най-новото дело, което ще бъде заведено против компанията майка Meta.

Д-р Лиза Гормсен твърди, че Meta е „ злоупотребявала с пазарното си владичество “, с цел да дефинира „ несправедлива цена “ за потреблението на обществената мрежа. Според Гормсен потребителите заплащат с персоналните си данни за безплатната стратегия. Тя има намерение да заведе делото пред Апелативния арбитражен съд за конкуренция на Обединеното кралство, който е прочут със суровото си отношение към злоупотребите с персонални данни от страна на обществените мрежи.

Представител на Meta са обяснили пред Военновъздушни сили, че потребителите имат " важен надзор " върху това каква информация споделят и под каква форма тя се дава на трети страни. От компанията отхвърлят всички обвинявания.

Според доктор Гормсен обществената мрежа „ злоупотребява с пазарното си владичество и постанова несправедливи и непрозначни условия върху използването на платформата, които дават на Фейсбук пълномощието да експлоатира персоналните данни на милиони британци “. Според отчета, който ще бъде показан пред управляващите в Лондон, главният запас на компанията не е самата обществена мрежа, а събраните данни за потребителите.

Всеки, който живее в Обединеното кралство и който е употребявал Фейсбук най-малко един път през ​последните 5 години, ще бъде част от желае, в случай че не избере да се откаже, споделя ​д-р Гормсен. По груби сметки, в случай че делото приключи с триумф, всеки един битанец с регистрация в обществената мрежа ще получи по малко над 51 паунда обещетение, като с изключение на него, усъдителна присъда ще донесе и сериозна санкция на колоса.

Съмненията в целия бизнес модел на компанията не престават да се ускоряват в последните месеци, откакто в края на предходната година Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати получи зелена светлина да даде Фейсбук пред щатския съд поради систематични нарушавания в антитръстовите правила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР