Близо 4200 проверки за извършили инспекторите от държавните горски предприятия

...
Близо 4200 проверки за извършили инспекторите от държавните горски предприятия
Коментари Харесай

Близо 4200 проверки за реализирали инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Близо 4200 инспекции за направили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите в интервала сред 20-и и 23-и май. Общо са формирани 62 акта и 13 констативни протокола.

През 4-е дни чиновниците в държавните предприятия са осъществили общо 1958 инспекции по Закона за горите. През надзор са минали 724 обекти за рандеман на дървесина, 698 транспортни средства, 8 ловци, 2 рибари и 166 други физически лица. Съставени са 20 акта и са арестувани 19,40 пространствени кубически метра дърва и 0,3 кг недървесни горски артикули, едно моторно транспортно средство, три каруци и два моторни триона.

В същия интервал горските инспектори от районните дирекции по горите (РДГ) в страната са направили общо 2 190 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателства.

Инспектиращите са ревизирали 172 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 318 обекта за рандеман на дървесина, 927 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 34 рибари и 739 физически лица.

В резултат на осъществените действия по надзор върху опазването на горските територии и дивеча, за горепосочения интервал, чиновниците на РДГ са съставили общо 13 констативни протокола и 42 акта за открити административни нарушавания по Закона за горите. Задържани са общо 11.77 плътни кубически метра обла строителна дървесина, 39.50 пространствени кубически метра дърва за огрев, две моторни транспортни средства, 5 каруци, 50 кг цвят от глог и 50 кг цвят от бъз.

Горските чиновници от Регионална дирекция по горите – София са открили рандеман на общо 21 броя дървета от бял бор и смърч, за които няма издадени позволителни за сеч. Нарушението е открито при осъществяване на рутинна инспекция в землището на село Бели Искър, община Самоков в горска територия, благосъстоятелност на физически лица. В непосредствена непосредственост до инспектираното място е установено съществуване на едра строителна дървесина от бял бор и смърч, разкроена на секции с общ размер 11.77 плътни кубически метра. За административните нарушавания по закона за горите е формиран констативен протокол, с който е арестувана дървесината и превозена до базата за предпазване на Държавно горско стопанство - Самоков. Работата по случая продължава.

На основен път от гр. Костинброд за гр. Годеч, до разклона за села Градец чиновници на РДГ-София виждат лек автомобил, претрупан с дървесина. Потърсено е подпомагане от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Проверяващите откриват, че се транспортират 1.50 пространствени кубически метра дърва за огрев от дъб, немаркирани. Съставен е констативен протокол.

В хода на осъществена инспекция в обект за рандеман на дървесина в землището на гр. Годеч, за който е издадено разрешително за сеч, чиновници на РДГ-София са открили съществуване на сеч на 15 броя немаркирани дървета, както и по огромен брой заложени прозорци на 1 хектар от позволените за типа сеч. За установените нарушавания е формиран констативен протокол, с който са спрени дейностите по рандеман на дървесина от насаждението. Предстои в границите на три дни да бъде осъществено премаркиране в сходство с нормативните условия за провеждането на сечите в горите.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали общо 236 транспортни средства, натоварени с дървесина на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите – Пазарджик. В хода на инспекциите е установено едно нарушаване на горското законодателство. Съставен е акт на лидер на товарен автомобил, пренасящ дървесина за неспиране на избрания за надзор и инспекция пункт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР