Близо 41.4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на

...
Близо 41.4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на
Коментари Харесай

С над 40 млн. лв. държавата ще изгради шест и ще ремонтира 68 центъра за възрастни хора

Близо 41.4 млн. лева ще бъдат вложени в построяването на 6 дневни центъра за поддръжка на лица с разнообразни форми на деменция и техните фамилии, както и за ремонта на 68 центъра за грижа за хора с увреждания и възрастни хора, оповестиха от районното министерство. От ведомството прецизират, че институциите ще бъдат в интерес на хора с психологични разстройства, лица с умствена назадничавост, с разнообразни форми на деменция и възрастни хора, които не могат да се обслужват сами.

Центровете се намират на територията на 29 общини. Това са Варна, Велики Преслав, Велико Търново, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Дряново, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Малко Търново, Нови пазар, Перник, Пловдив, Русе, Свищов, Своге, Силистра, Сливен, Смолян, София, Струмяни,Тополовград, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Средствата по плана ще дойдат по оперативните стратегии " Региони в напредък " 2014-2020 и " Развитие на човешките запаси " 2014-2020.

Процедурата по даването на безвъзмездната финансова помощ ще бъде оповестена през март тази година. До 13 март на електронната поща [email protected] всеки може да изпрати предложенията си за кандидатстване по плана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР