Близо 4000 персонални идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие

...
Близо 4000 персонални идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие
Коментари Харесай

НАП Пловдив издаде близо 4000 персонални идентификационни кода

Близо 4000 лични идентификационни кода бяха издадени за последното тримесечие от Национална агенция за приходите Пловдив на данъкоплатци, искащи да употребяват Е-портала на приходната организация. Притежателите на ПИК и електронен автограф могат да се възползват от над 160 онлайн услуги, като най-популярни и търсени от тях остават подаване на данъчни и осигурителни заявления, на информации и документи, на претенции за издаване на удостоверения, заплащане на отговорности, инспекция на здравен статус и други Потребителите могат да ревизират отдалечено трудовия си контракт, както и дали работодателят им ги обезпечава на действителната заплата.

Персоналният идентификационен код е безвъзмезден, неопределен и се издава във всеки офис на Национална агенция за приходите. Потребителите, които желаят да им бъде публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата, както и през системата за несъмнено електронно връчване. Кодът се получава в офис на приходната организация единствено персонално или от упълномощено лице в запечатан плик.

Общо 27 000 данъкоплатци са посетили салоните за обслужване на клиенти на Национална агенция за приходите в Пловдив за месеците юни, юли и август 2022 година От тях 9 500 са потърсили подпомагане за изясняване на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверения за непрекъснати здравноосигурителни права. Основно това са клиенти, живеещите в чужбина, които през време на лятната си отпуска заплащат своите здравни осигуровки, или дават документи, касаещи техните здравноосигурителни права.

Повече информация за електронните услуги на Национална агенция за приходите и опциите за изясняване на здравния статус може да се получи от уеб страницата на приходната организация или на телефона на Национална агенция за приходите - 0700 18 700 на цената на един диалог или съгласно цената на мобилния оператор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР