Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено

...
Близо 4000 души дефилираха днес по Червения площад на тържествено
Коментари Харесай

Военни преминаха през центъра на Москва

Близо 4000 души дефилираха през днешния ден по Червения площад на тържествено шествие по случай 78-ата годишнина от военния церемониал, отдаден на Октомврийската гражданска война, на 7 ноември 1941 година - по време на борбата за Москва в разгара на Втората международна война, оповестиха съветски осведомителни организации.

Участваха почетен часовой от трите типа въоръжени сили, военнослужещи от армията и боен оркестър, кавалерийска група от президентския полк към Федералната работа за защита, курсанти от разнообразни военни учебни заведения, 600 актьори и 250 доброволци. Сред гостите бяха 1200 ветерани от войната. По площада минаха и 40 бойни коли от военно време.

Кметът на Москва Сергей Собянин поздрави ветераните по случай празника и им благодари за мирното небе над днешна Русия. "Безценният опит на героите от войната ни учи да имаме вяра в правото дело и да се сражаваме до победа, колкото и да ни е тежко, сподели той, представен от ТАСС.

Днес на Червения площад ще работи музей под намерено небе, където ще бъдат изложени мостри бойна техника от времето на Втората международна война, в това число фамозните "Uатюши ". Организирани са тематични интерактивни пространства и фотоизложби, ще бъдат показани военни кинохроники и съветски филми за войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР