Близо 4000 белгийски медици участват в днешния протест в Брюксел

...
Близо 4000 белгийски медици участват в днешния протест в Брюксел
Коментари Харесай

Белгийските медици излязоха на масови протести срещу задължителната ваксинация

Близо 4000 белгийски медици вземат участие в днешния митинг в Брюксел против проектозакон за наложителното им имунизиране срещу Коронавирус, оповестиха локални медии.

Служителите дефинират сходно обвързване като дискриминация и настояват, че уволнението на неимунизираните им сътрудници ще задълбочи рецесията в опазването на здравето.

 Снимка: AP/БТА

По техните думи здравните услуги в страната страдат от неналичието на фрагменти и недобри условия за работа.

 Снимка: AP/БТА

Едновременно с митинга в столицата на доста места болничните услуги в страната през днешния ден са в извънредно стеснен размер поради стачка.

 Снимка: AP/БТА

Медии оповестяват, че поради нестихващата пандемия всеобщо лечебните заведения отсрочват планови интервенции и изоставането към този момент е към една година от предварителния календар.

Тази заран здравни чиновници, които са били в графика за деня, са били посетени от полиция по домовете им, с цел да подпишат протокол да се явят на работа.

 Снимка: AP/БТА

Служителите описват пред медиите, че са били застрашени от полицията с наказателно гонене, в случай че не подпишат документите.

Вижте всички фотоси >>>

Отбелязва се, че тази последна мярка е планувана в закона, в случай че лечебните заведения изпитват дефицит на чиновници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР