Близо 400 скитащи и подивели кучета има в полетата и

...
Близо 400 скитащи и подивели кучета има в полетата и
Коментари Харесай

Глутници подивели кучета върлуват в област Монтана

Близо 400 скитащи и подивели кучета има в полетата и горите на област Монтана. Бездомните четириноги са най-многобройните и рискови хищници в района, оповестиха от Ловно-рибарското съдружие „ Огоста ”.

При последното броене на дивите жители в региона през предишния месец ловците записали 19 вълка и 372 чакали. Скитащите кучета обаче са 375. Това трансформира бездомните четириноги в най-голямата злина за кроткия дивеч по ниви и поляни.

Част от прогонените от обитаемоте места кучета са съвсем подивели, те са провеждат в глутници и раздират безмилостно зайци, дребни сърни, унищожават гнездата на птиците, а от време на време атакуват и домашни животни и хора, описаха ловци. Единствената опция за опазването на естествените жители е ликвидирането на кучешките глутници отвън обитаемоте места, което е регламентирано и в ловните разпореждания, разясниха специалисти.

При преброяването на дивеча в област Монтана тази пролет са открити още 1444 сърни, 944 диви прасета, 2479 зайци, 4145 фазани и 4043 яребици. „ Има нарастване на запасите при съвсем всички типове дивеч, което е причина за триумфи и през новия ловджийски сезон ”, съобщи ръководителят на съдружие „ Огоста ” Александър Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР