Близо 400 ресторанти, закусвални, детски градини, ясли, кухни и други

...
Близо 400 ресторанти, закусвални, детски градини, ясли, кухни и други
Коментари Харесай

400 заведения в Пловдив вече събират разделно боклука

Близо 400 заведения за хранене, сладкарници, детски градини, ясли, кухни и други публични заведения в шестте региона на Пловдив се включиха в пилотния план на общината за събиране и транспортиране на хранителни боклуци. Това заяви шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов.

Проектът започва в края на предходната година и в началото се включиха 180 заведения в централната градска част. Добрите резултати разрешиха от 1 февруари 2018-а обсегът му да се разшири във всички региони.

„ Специализирани коли събират биоразградимите хранителни боклуци по конкретизиран маршрут и часови график, съгласуван с работното време на заведенията. Раздали сме специфични контейнери. Всички обекти, които също желаят да се включат в плана, могат за заявят това на телефон 032/ 675817, с цел да им предоставим нужните съдове и да ги включим в графика “, съобщи Иван Стоянов.

Според него ползата от сполучливото реализиране на плана е двустранен. Целта на община Пловдив е да се понижи общото количество разбъркан битов боклук, защото разделно събраните боклуци подлежат на оползотворяване. Интересът на заведенията е, че могат гратис да се възползват от предоставената нова общинска услуга.

„ Забранено е изхвърлянето на хранителни боклуци от заведения в контейнерите за разбъркан битов боклук, предопределени за жителите. Няма да правим профилираното обслужване, в случай че храните са смесени с кашони и различен тип боклуци от активността на обектите “, предизвести Иван Стоянов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР