Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от

...
Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от
Коментари Харесай

Добавиха 400 новорегистрирани адреси към системата от правила за прием на първокласници

Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от правила за банкет на първокласници, гласоподава на днешното си съвещание комисията по просвета и обучение към локалния парламент.

Става дума за новорегистрирани адреси в общината – главно в крайните квартали на Варна, няколко местности, измежду които Ментеше, Планова, Боровец-Север, Кочмар, Акчелар, както и във варненските села Звездица, Тополи и Константиново. Допълненията се вършат, защото адресът на детето е водещ аршин при банкет в първи клас. Учениците, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на учебното заведение, получават най-вече точки при кандидатстване.

 На днешното съвещание стана ясно също, че е стартирала процедурата по номиниране за почитане с премия „ Варна “ за 2024 година Съгласно признатите статути в експертните комисии за оценка на предложенията в областта на науката и висшето обучение и в областта на предучилищното и учебното обучение се включват по трима представители на комисията„ Наука и обучение “.

По предписание отпред на експертните комисии в двете сфери е ръководителят на ПК „ Наука и обучение “ Владислав Бакалов. В работата на двете комисии ще се включи и общинският консултант София Колева. Нейните сътрудници Жечка Георгиева и Давид Киркоров бяха определени за членове надлежно на комисията за оценка на предложенията в областта на науката и висшето обучение и на тази в областта на предучилищното и учебното обучение.

Съветниците бяха осведомени и с доклад на активността на комисията в интервала от началото на мандата до 1 март 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР