Близо 40% ръст на оборота само за първите 3 месеца

...
Близо 40% ръст на оборота само за първите 3 месеца
Коментари Харесай

Над 200 са българските доставчици на храни за Лидл

Близо 40% растеж на оборота единствено за първите 3 месеца на тази година, по отношение на същия интервал на предходната има българският производител " Млечни артикули " ООД. Компанията е един от доставчиците на млечни артикули за известната продуктова линия " Родна стряха " на Лидл, която предлага висококачествени продукти на  български производители от цялата страна. От лансирането на линията през 2017, сега тя към този момент включва 82 продукта на 32 български производители, а  специално за идните празниците веригата обяви акция с 25% отстъпка на определени артикули от „ Родна стряха “, измежду които традиционни продукти като суровосушени салами, биволско кисело мляко, сирене от краве и биволско мляко и други

Освен артикули за „ Родна стряха ”, " Млечни артикули " ООД създава продукти и за личната марка на Lidl Pilos.

„ Благодарение на нашето сполучливо партньорство съумяваме да правим нови вложения в производството и да поддържаме извънредно високо равнище на качество на всички наши артикули “, споделя Боряна Златанова, заместник-управител, Млечни артикули ООД. Чрез партньорството с Lidl компанията достига и до непознати пазари. Нейни артикули от биволско мляко – сирене, кашкавал и кисело мляко се радват на огромен триумф и непрекъснато вземат участие в тематичните седмици на Lidl в страни като Германия, Гърция, Румъния, Унгария и други.

Част от продуктова линия „ Родна стряха “ е и селекцията „ От личната плантация “ в млечния и месния подбор, създадени със първични материали на самия производител. Това предизвиква производството на висококачествени локални първични материали, а опцията за по-добър надзор на целия развой – от суровините до готовия артикул – е причина за още по-високо качество, показват още от българския производител.

Лидл е един от ритейлърите у нас, който интензивно работи с български снабдители още от момента на влизането си на българския пазар. Това е одобрен бизнес модел за веригата, допускащ да предлага на своите консуматори богат избор от качествени български артикули с оптимално съответствие качество-цена. При влизането си на българския пазар през 2010 година Лидл България стартира партньорство с 85 български доставчика, с част които продължава взаимната си работа и до през днешния ден. Към момента българските сътрудници на веригата са над 200 и доминират в главните продуктови групи: самун, прясно месо и салами, млечни артикули, плодове и зеленчуци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР