Близо 40 млн. лева с ДДС е поръчката за първия

...
Близо 40 млн. лева с ДДС е поръчката за първия
Коментари Харесай

Близо 40 млн. лв. за укрепване на свлачище по брега на гр. Бяла

Близо 40 млн. лв. с Данък добавена стойност е поръчката за първия стадий от укрепителните действия на свлачището по брега край град Бяла. Възложител се явява общината, която през днешния ден разгласява документите за нея, а финансирането е от страната.
Припомняме, че през декември месец кметът на община Бяла Пеньо Ненов подписа съглашение с Министерство на районното развиване и благоустройството за построяването на брегоукрепително оборудване - вид дамба, южно от рибарското пристанище.
 Свлачище блокира пътя сред Асеновград и Смолян Свлачище блокира пътя сред Асеновград и Смолян
Свлачище блокира пътя сред Асеновград и Смолян. Тази вечер към 20:30 ч. на тел 112 в оперативна дежурна част на районно управление (на МВР) - Асеновград е по...
" С подписването на това съглашение започваме същинската работа по един от най-дългоочакваните и основни планове за развиването на нашата община. Първоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището е направено още през 1986 година, само че не се е стигнало до неговото осъществяване. През последните месеци дружно с специалисти от министерството работихме извънредно интензивно върху актуализирането и осъвременяването на плана, защото от неговото основаване са минали повече от 30 години. Проектът ще бъде осъществен в границите на 3 стадия ", съобщи тогава Ненов.
Зоната южно от пристанището в град Бяла е записана като мощно свлачищна. Брегът е стръмен и абразивните процеси са доста нападателни.
Последното свлачище е записано преди две години, когато част от брега се откъсва и потъва в морето. Съоръженията от общоукрепителната скица ще защитят към този момент построената инфраструктура и пристанището.
Според обновената укрепителна скица първият стадий от осъществяването на плана попада в сектора от кей Бяла на юг по бреговата линия към някогашния къмпинг „ Луна “ с дължина почти 700 метра.
Досега, като част от първия стадий, са изпълнени няколко подобекта – пътна връзка от 337 метра, свързваща гр. Бяла с изграждащото се оборудване, реорганизация и рационализация на кей с дължина 110,77 м, буна – мол с дължина 130 метра, ограден мол с кей за комети (121,16 м), паркинг за 100 леки и товарни автомобила (3850 м2) и невисок пристан с дължина 50 метра.  
 Скали паднаха на автомагистрала Струма Скали паднаха на автомагистрала " Струма "
Скална маса падна сред 7-и и 10-и километър на Автомагистрала „ Струма “ малко след 19 ч. през вчерашния ден. Инцидентът по знамение се е разминал без по...
В сектора има регистрирани три модерни свлачища и едно срутище. Подводният брегови скат е наклонен, скален и полускален, затрупан от пясъци.
Досега в сектора от първия стадий са изпълнени три проучвателни сондажа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР