Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан

...
Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан
Коментари Харесай

Откриха марихуана за над 158 000 лв. на Капитан Андреево

Близо 40 кг марихуана откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на товарен автомобил.

На 2 март на пункта в посока към Република Турция дошъл влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът – български жител, декларирал, че пътува от България за Турция без товар и няма персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление, оповестяват от Агенция " Митници ".  



Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в матраците на леглата за отмора в шофьорската кабина са открити 64 полиетиленови пакета, машинно запечатани и вакуумирани, съдържащи суха зелена тревиста маса.

Направен е полеви наркотест, който посочил реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 39.550 кг на стойност 158 200 лв..



По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на товарния автомобил е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на лидера.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР