Близо 40 000 сирийски граждани, присъединили се към бунтовнически групи,

...
Близо 40 000 сирийски граждани, присъединили се към бунтовнически групи,
Коментари Харесай

Сирия амнистира 40 000 бивши бунтовници

Близо 40 000 сирийски жители, включили се към размирен групи, получиха прошка от държавното управление, съобщи " Спутник ", цитирайки шефа на Организацията за национално помиряване Джана Хадур.

Благодарение на съдействието на нашата организация с способените управляващи близо 40 000 души, вдигнали оръжие против Сирия, легализираха статута си и дадоха обещание повече да не вземат участие в незаконни въоръжени групировки, съобщи Хадур. Тя уточни, че към 6 000 дами, които са се намирали на територия под контрола на терористични групировки, са узаконили статута си със сирийското държавно управление и са получили право да водят сигурен и заслужен живот.

Организацията за национално помиряване, която е директно подчинена на сирийския министър председател, е учредена в края на 2018 година Целта й е да оказва помощ на хората да открият свои близки, изгубени по време на войната, да обновява листата със починали и да оказва помощ на бежанците с набирането на нужната документи.

В обобщението на осъществената досега работа Хадур уточни, че близо 16 000 души са изчезнали по време на военните дейности, а от началото на тази година организацията е дала позволение на 600 сирийски жители в чужбина да се завърнат в родината си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР