Близо 4 милиона туристи от Острова ще пътуват из Стария

...
Близо 4 милиона туристи от Острова ще пътуват из Стария
Коментари Харесай

Британците не разбират европейските пътни знаци

Близо 4 милиона туристи от Острова ще пътуват из Стария континент това лято. Новият министър председател Борис Джонсън даде обещание на британците Брекзит на 31 октомври, без значение дали ще има договорка или не, само че очевидно сериозна част от неговите сънародници към този момент не се усещат част от Европа. Или имат проблеми да възприемат информацията, предопределена за европейските водачи.

Ново проучване във Англия, в което са взели участие 2000 водачи, извършено в действителни условия, сподели, че 65% от тях не схващат европейските пътни знаци, макар че 40 от тях към този момент са карали зад граница.

Основната задача в теста е била разчитане на пътни знаци, като междинният индикатор на участниците е два правилни отговора от пет. Три четвърти от британците не схващат знака, който поставя завършек на ограничаването на скоростта на немските аутобани и който е обичан на голямата част от европейските водачи.

В момента към 40 милиона британци имат шофьорски книжки, като съотнесено към резултатите от теста това значи, че евентуално към 18 милиона от тях биха имали проблеми с пътните знаци в Европа. Само това лято прогнозите са за 4 милиона английски водачи, които ще поемат из Европа с колите си с десни кормила.

60% от интервюираните декларират, че са минали над 500 километра в Европа, което е повече от дистанцията сред Лондон и Париж, а към една четвърт заявяват, че са карали над 800 километра на територията на Стария континент.

Притеснително висок е и процентът на британци, които имат проблеми в Европа, когато става въпрос за шофиране. Една четвърт от интервюираните признават, че са взели участие в пътно произшествие, като в над половината от тези случаи се е наложила намесата на полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР