Близо 4 месеца след смъртта на 39-годишния Николай Кочев, който

...
Близо 4 месеца след смъртта на 39-годишния Николай Кочев, който
Коментари Харесай

Скандални разкрития за кухнята на ужасите в Ресен, в която загина младият готвач Николай

Близо 4 месеца след гибелта на 39-годишния Николай Кочев, който умря ненадейно на работното си място на 20 август, следствието към момента продължава и са открити голям брой нередности при работата на къщата за посетители с ресторант „ Resen Lodge guest house “, където е бил готвач, написа "Флагман ".

Приключила е инспекцията на Инспекцията по труда обаче, която е открила редица нарушавания и е глобила англичаните, притежатели на обекта във великотърновското село Ресен. В момента следствието е удължено с още два месеца, а със случая се занимават двама мастити юристи от София и Велико Търново.

Почернените близки на Николай се надяват отговорните за гибелта му да бъдат осъдени с най-голямата суровост на закона. Жалби са изпратени до Главна дирекция „ Инспекция по труда “, до Министерството на труда и обществената политика, до Министерския съвет, до Главния прокурор на Република България, до министъра на вътрешните работи.

Майката на Николай – уважаваният логопед във Велико Търново Лазарина Кочева, е безапелационна, че няма да се откаже, до момента в който не получи отмъщение за безотговорното съгласно нея отношение, което е имал работодателят към сина й. Николай е бил нает при започване на август 2020 година, само че по този начин и не подписал трудов контракт с англичаните.

По думите й – такава била практиката в тази къща са посетители – имало голямо текучество на чиновници и нито един от тях не бил назначен по Кодекса на труда.

В деня на нещастието готвачът Николай приготвял в кухнята храна за клиенти, от личния състав никой различен не е бил на работа, пособия му дъщерята на притежателите. Според съдебно-медицинската експертиза и данните от аутопсията на тялото на Николай, сърцето му безусловно се е пръснало за секунда от токов удар.

Сервитьорка в заведението изясни, че е била предупреждавана – включи ли се трифазният ток – 5 минути да не допира нищо в кухнята или на бара. Според нея – притежателят е бил изцяло наясно, че инсталацията му е неизправна.

Николай Кочев е наследник на уважавания някогашен шеф на водолазите в Бургас Неделчо Кочев, който през 1992 година почина при трагичен случай по време на лов в Странджа, улучен от рикоширал патрон.

След гибелта на Николай е идвала комисия за ел. инсталацията. Установено е нарушаване, погрешно сложени кабели под машините за готвене, неизправни щепсели и контакти. Вървяло е ток по масите, където Николай трябвало да реже продуктите.

Майката на Николай – Лазарина, е решена на всичко, с цел да получи отмъщение. Помещението, което е несъмнено за кухня, е 2 на 2, цялостно е с печки, с маси за готвене. Няма къде да се обърне човек “, твърди тя.

Тя недоумява за какво къщата за посетители в Ресен и ресторантът към нея не престават да работят и до ден-днешен.

В писмо до Лазарина от Главна дирекция „ Инспекция по труда “ декларират, че са осъществени инспекции, открити са нарушавания, които след това са отстранени. Наложени са и административни наказания на притежателите.








Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР