Близо 4 километра велоалеи се изграждат по централните улици в

...
Близо 4 километра велоалеи се изграждат по централните улици в
Коментари Харесай

Велоалея в Благоевград минава пред гаражи

Близо 4 километра велоалеи се построяват по централните улици в Благоевград, по план на общината. Част от трасето предопределено за колоездачи обаче минава тъкмо пред гаражите на живеещите на централна улица. Хората са недоволни и се тормозят, че мястото пред гаражите им не е определено вярно и е причина за произшествия.

Благоевград

Христо Георгиев живее на улица „ Даме Груев “. Преди дни се прибрал, след малко неявяване от града, и заварил изграждащата се велоалея пред гаража си.
Христо Георгиев: Широчината на улицата е задоволително дребна с цел да може умерено да си паркираме колите, да си гарираме колите, тъй като там има паркирани коли и тук се постанова да вършим маневри. Още повече е тук, на 20 метра по-нататък при реката има велоалея. Защо е това повтаряне тука не мога да схвана аз.
Според хората, живеещи на улицата, новата велоалея ще бъде рискова за колоездачите.
Христо Георгиев: Ако инцидентно от там идва един колоездач с по-висока скорост, като изваждаме колата не се знае дали няма да се стигне до някакво произшествие. Шофьорът е постоянно отговорен.
От общината в Благоевград споделиха,че вратите на гаражите, пред които минава велоалеята, се отварят на открито, а това щяло да бъде сигнал към велосипедистите за повече внимание. Предвидено е слагането и на знаци, които да осведомят участниците в придвижването в този сектор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР