Близо 3800 души вече са починали от новия коронавирус в

...
Близо 3800 души вече са починали от новия коронавирус в
Коментари Харесай

3800 са починали от коронавирус в Иран, заразените са над 60 000

Близо 3800 души към този момент са умряли от новия ковид в Иран, а броят на инфектираните в страната надвиши 60 000, предадоха международните организации, като се базират на управляващите.

Говорителят на иранското министерство на опазването на здравето Киануш Джаханпур заяви за 133 смъртни случая през последното денонощие. С това общият брой на умрелите от вируса в Иран - несъмнено най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток - доближи 3872.

През последното денонощие в страната са били доказани 2089 нови инфектирани - най-ниския брой от пика от 3111 случая, регистриран на 31 март, предава Българска телеграфна агенция.

Някои в чужбина подозират, че иранските управляващи занижават данните, отбелязва Франс прес.

Ройтерс цитира представител на иранския действен щаб за битка с вируса, съгласно който действителният брой на инфектираните в страната с население от 83 милиона души е към 500 000. " Много хора с по-леки признаци не са открити ", сподели Хамид Сури през вчерашния ден.

Най-малко 3987 пациенти с причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 са в сериозно положение.

Общо 27 039 души са оздравели и са изписани от болница.

В опит да овладеят разпространяването на вируса, иранските управляващи не постановиха наложителна карантина, само че приканиха хората да си стоят вкъщи " колкото е допустимо " и оставиха отворени единствено магазините за артикули от първа нужда. Президентът Хасан Рохани заяви в неделя, че е обещано позволение за поетапно обновяване на икономическите действия, като се стартира от 11 април, напомня Франс прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР