Близо 3700 търговци са получили електронни писма от НАП за

...
Близо 3700 търговци са получили електронни писма от НАП за
Коментари Харесай

90 видински фирми с необичайно високи касови наличности

Близо 3700 търговци са получили електронни писма от Национална агенция за приходите за нелогично високи касови наличия в последните дни. Според софтуерните системи на приходната организация и годишните доклади на сдруженията, те държат на каса близо 670 млн. лева С писмата Национална агенция за приходите предизвиква сдруженията да прегледат счетоводните си записи и да създадат доброволни корекции, ако не всички суми са фактически налични.
Отделно увещание за забележителен размер на материалните ресурси по отношение на приходите от продажби са получили група юридически лица, които също имат опция непринудено да поправят данъчните си вноски, допълват от приходната организация.
В резултат на целенасочена акция на Национална агенция за приходите в последните 2 години сумата, регистрирана като налична в касите на сдруженията, понижа с 5 милиарда лева, като още в първите месеци беше регистриран растеж на налога върху дивидентите с над 130 млн. лв..
Само 90 компании от записаните във Видинска област са получили предупредителни писма, което е доста добър индикатор. Видинския бизнес непринудено съблюдава данъчните закони и работи на ярко.
„ Материалните ресурси и касовите наличия имат доста по-реалистичен размер в следствие от партньорския метод, който Национална агенция за приходите ползва. Тези 3700 компании имат опция за доброволна промяна, преди да се разпорежда контролно произвеждане. Вярваме, че насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчния закон е метод от съвместен интерес, който доста усъвършенства фискалната дисциплинираност “, сподели във връзка предупредителните имейли Пламен Димитров, заместник-изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР